[rev_slider alias=”home2″]

Heritage Fauteuils is een initiatief van kunsthistoricus Bart Assies. Na een grondige studie heeft hij een stijlvolle collectie van zes comfortabele fauteuils samengesteld, gemodelleerd naar achttiende- en negentiende-eeuwse voorbeelden uit Engeland en Frankrijk. Deze ontwerpen hebben hun bestaansrecht ruimschoots bewezen en kunnen nog jaren mee. Een mooie erfenis voor komende generaties!

De collectie van Heritage Fauteuils bestaat niet uit kopieën van prestigieuze stijlmeubelen. Er is gekozen voor eenvoudige, comfortabele stoelen die ook in een eigentijds interieur niet misstaan. Om dat te onderstrepen, wordt de collectie gepresenteerd in vijftien moderne kleuren ribfluweel. Het doet de elegante lijnen goed uitkomen en geeft de fauteuils een gemoedelijk en tijdloos karakter. Er kan echter ook gekozen worden voor traditionele stoffen zoals velours, damast, of leer: de mogelijkheden zijn legio.

De fauteuils van Heritage Fauteuils worden in kleine oplage in Nederland geproduceerd, zodat topkwaliteit gewaarborgd is. De zes standaardmodellen kunnen aan de wensen van de klant worden aangepast. Bij ieder model is er keuze uit ten minste twee verschillende poten in vier kleuren, met of zonder castors.

Heritage Fauteuils is er voor particulieren en projectinrichters die een duurzaam statement willen maken. De collectie is vooralsnog alleen via de website te bestellen. De modellen zijn op afspraak te bezichtigen.

 • Fauteuil George

  2,160.00

  De George is gebaseerd op een stoel van Gillows of Lancaster van circa 1780. Gillows was één van de eerste grote meubelfabrieken van Groot Brittannië en leverde niet alleen aan het hof en de aristocratie, maar ook aan de burgerij en de snel groeiende middenklasse. Meubels van Gillows onderscheiden zich door hun sobere, klassieke vormen, maar invloeden uit – bijvoorbeeld – Parijs, werden snel opgepikt. De elegante sabelpoten aan de achterzijde van de George zijn daar een voorbeeld van. Sabelpoten werden rond 1780 geïntroduceerd door de bekende Parijse meubelmaker George Jacob.

  De George is vernoemd naar koning George III (1738-1820) van Groot-Brittannië, die vanaf 1760 regeerde.

  Download factsheet George

  Download factsheet finishing

   

 • Fauteuil Charlotte

  2,250.00

  Deze fauteuil is gebaseerd op laat achttiende-eeuwse voorbeelden uit Frankrijk en Groot-Brittannië. In Frankrijk zien we dit type vaak met zijden bekleding, de poten wit geschilderd, terwijl in Groot-Brittannië een iets forsere uitvoering in mahonie, vaak met leren of paardenharen bekleding, furore maakte als ‘library chair’. De versie van Heritage Fauteuils heeft rechte poten, maar is ook leverbaar met gedraaide poten.

  Koningin Charlotte (1744-1818) was de echtgenote van koning George III. Van haar is bekend dat zij de voorkeur gaf aan eenvoudige meubels zoals deze fauteuil.

  Download factsheet Charlotte

  Download factsheet finishing

 • Fauteuil Victoria

  2,060.002,210.00

  Met zijn springveren zitting is dit model te dateren rond 1840. De springveer was een nieuwe uitvinding, die snel een brede toepassing vond. De elegant gebogen rugleuning verwijst echter naar stoelen uit de eerdere Regency-periode (ca. 1780-1830). De rol aan de achterzijde maakte het makkelijk stoelen te verplaatsen. Deze stoel kenmerkt zich door zijn elegante belijning: kapok was in de eerste helft van de negentiende eeuw nog een duur vulmiddel, dat vrij spaarzaam toegepast werd. Pas later kwamen de opulente en haast vormeloze zitmeubels in de mode, waar het Victoriaanse tijdperk de geschiedenis mee is ingegaan.

  Deze comfortabele stoel is vernoemd naar koningin Victoria (1819-1901), die van 1837 tot 1901 regeerde over het Britse Empire.

  Download factsheet Victoria

  Download factsheet finishing

 • Fauteuil Napoléon

  1,980.002,130.00

  Ten tijde van keizer Napoléon III (1808-1873), die regeerde van 1851 tot 1870, werd dit model populair in Frankrijk. In verschillende voorbeeldboeken wordt het aangeduid als ‘fauteuil anglais’, wat aangeeft hoe groot de invloed van de Britse meubelindustrie in de negentiende eeuw was. De Napoléon is een elegante strakke fauteuil met een vrij hoge rugleuning. Anders dan zijn Britse tegenhangers, is de Napoléon niet overmatig opgestopt. De fraaie lijnen van de stoel zijn daardoor goed herkenbaar.

  Download factsheet Napoleon

  Download factsheet finishing

 • Fauteuil Eugénie

  1,200.00

  De Spaanse gravin Eugénie de Montijo (1826-1920) was van 1853 tot 1870 keizerin van Frankrijk. Al snel groeide zij uit tot een mode-icoon: dankzij haar werd de crinoline populair, een wijde hoepelrok voorzien van een ijzeren geraamte. Met een dergelijke jurk konden vrouwen onmogelijk in een stoel met armleuningen zitten. De chauffeuse, een lage stoel zonder armleuningen, bood uitkomst.

  De Eugénie van Heritage Fauteuils is gebaseerd op een Franse chauffeuse van rond 1860.

  Download factsheet Eugenie

  Download factsheet finishing

 • Fauteuil Edward

  2,190.002,340.00

  Hoewel Edward VII (1841-1910) regeerde van 1901 tot 1910, staat de ‘Edwardian Era’ in Groot-Brittannië vaak voor de periode 1880-1914. Deze periode, voorafgaand aan de Eerste Wereldoorlog, wordt gekenmerkt door grote welvaart, sociale veranderingen en een dominante rol voor Groot-Brittannië op het wereldtoneel. Meubels uit deze tijd kenmerken zich door hun opulente vormen. Bij de Edward van Heritage Fauteuils is dit duidelijk te zien. Het is een royaal gevulde, comfortabele stoel, met een uitnodigend karakter.

  Download factsheet Edward

  Download factsheet finishing

Special Edition

Speciale editie uitgevoerd in bekledingsstof Canna van de gerenommeerde firma Houlès. Deze stof heeft eenzelfde uitstraling als paardenhaar.

Authentic Series

De Authentic Series wordt geheel traditioneel en ambachtelijk vervaardigd, en is niet voorzien van stoffering, zodat het fraaie binnenwerk goed zichtbaar blijft. De zitting en leuningen zijn afgewerkt met zgn. stoffeerderslinnen.

 • Fauteuil Napoléon (Authentic Series)

  2,160.002,310.00

  Ten tijde van keizer Napoléon III (1808-1873), die regeerde van 1851 tot 1870, werd dit model populair in Frankrijk. In verschillende voorbeeldboeken wordt het aangeduid als ‘fauteuil anglais’, wat aangeeft hoe groot de invloed van de Britse meubelindustrie in de negentiende eeuw was.

  De Napoléon is een elegante strakke fauteuil met een vrij hoge rugleuning. Anders dan zijn Britse tegenhangers, is de Napoléon niet overmatig opgestopt. De fraaie lijnen van de stoel zijn daardoor goed herkenbaar.

  Download factsheet Napoleon Authentic Series

LinkedIn
Share
The message will be closed after 20 s
Ajax Loading